Home Bio Optredens Media Vrienden Merchandise Contact
 

Rob Janssen

Bijnaam: Robbel de hobbel de bobbel

Leeftijd: 34 jaar

Beste lezer,

U leest de verkorte en met anekdotes doorspekte persoonlijke biografie van Rob Janssen, gitarist van Bagger United. Geboren op 24 augustus 1984 in het Noord-Brabantse Deurne, getogen in het Noord-Limburgse Egchel (nabij Panningen) en momenteel wonende en studerende in het Gelderse Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Binnen Bagger United bespeel ik de gitaar (zowel elektrisch als semi-akoetisch) en schrijf ik de teksten voor verschillende schitterende composities die de band tijdens de optredens en op de geluidsdragers ten gehore brengt.

U, beste lezer, bent om de een of andere reden geinteresseerd in meer van mijn persoonlijke leven. Hierin moet ik u teleurstellen. Ik ben zeer gehecht aan mijn privé-leven en zal in deze verkorte biografie niet veel meer dan mijn publieke leven ten toon spreiden. In dit geval is mijn publieke leven dat als gitarist van Bagger United en daarom zal dit aspect de toon van deze biografie zetten. Mijn vervloekte muzikale carrière is begonnen en zal eindigen bij Bagger United. Als weinig begenadigd gitarist werd ik geacht voordat Bagger United daadwerkelijk ging optreden gitaar te leren spelen, iets dat ik inmiddels redelijk onder de knie heb. Vanaf mijn zestiende levensjaar heb ik dit instrument regelmatig ter hande genomen en hier klanken van soms zelfs twijfelachtige aard uit weten te halen, maar binnen Bagger United laat ik zoveel mogelijk lekker in het gehoor liggende wijsjes uit mijn gitaar komen. De ambitie die ik met de band heb, en die gedeeld wordt door velen, is onze muziek op zoveel mogelijk verschillende plaatsen aan zoveel mogelijk verschillende mensen te laten horen en hen er van te genieten.

U, gewaardeerde lezer, zult merken, wanneer u mij persoonlijk spreekt, dat ik nooit te beroerd ben mijn levensfilosofie aan u uit te dragen. Ik geniet van het leven, dat staat voorop, en ik hoop dat iedereen van het eigen leven geniet. Zoals u al gelezen heeft, hecht ik waarde aan mijn privé-leven, maar ook aan mijn eigen vrijheid. Deze houding probeer ik voor mezelf zoveel mogelijk vast te houden, door te doen wat ik wil, binnen de beperkingen van de wet, en te gaan waar ik wil. Een wereldreiziger, zeilende over de zeven wereldzeeën, ben ik nog niet, maar ik heb een aardig stukje van de wereld gezien. Mijn ruime wereldvisie beperkt zich niet alleen tot het bezoeken van zoveel mogelijk plaatsen maar behelst ook het luisteren naar veel verschillende muziek, het lezen van boeken, het kijken naar films en het praten met zoveel mogelijk mensen. De studie Geschiedenis die ik volg in Nijmegen vormt mij misschien meer in dit dan eerder gedacht.

Het verleden van Bagger United schept een toekomst, een nieuwe weg die we nu inslaan. Begonnen als vijf kereltjes van zestien, zijn we nu uitgegroeid tot een band met een uitgebreid repetoire bestaande uit zes mannen met een eigen idee van waar we naar toe moeten. U, beste lezer, bent uitgenodigd om te komen luisteren en genieten van al datgene dat Bagger United de mensheid kan bieden. Als u mij tegenkomt buiten mijn hoedanigheid als gitarist van Bagger United, kunt u mij altijd aanspreken en ik zal graag met u een kop koffie, glas bier en goed gesprek met u delen. Schroomt dus niet om te kijken en luisteren naar alles wat Bagger United doet en schroomt u vooral niet mij te benaderen.

Ik wens u al het goede toe, zodoende u niet vervloekt door het leven zult gaan. Een vriendelijke groet en tot zeer snel.

Rob Janssen«« Terug naar de biografie